Belediyecilik Anlayışımız

İNSAN ODAKLI - GÜLERYÜZLÜ BELEDİYECİLİK

Hemşerilerimiz, Gökçeada Belediyesini kendi evi gibi görmelidir. Belediyecilik anlamında bir sorunu olduğu zaman, yalnız olmadığını bilmeli, Gökçeada Belediyesinin her zaman kendi yanında olacağı inancıyla, çekinmeden Belediyeye gidebilmelidir. Bunu gerçekleştirebilmek için İNSAN ODAKLI - GÜLERYÜZLÜ BELEDİYECİLİK projemizi uygulamaya sokacağız. Bu kapsamda;

Tüm Belediye personeline gerekli eğitimler verilerek, kendilerinin, hemşerilerimizin hizmetinde, onların sorunlarını çözmeye odaklı bir KAMU GÖREVLİSİ olduğu bilinci yerleştirilecektir. Bu kapsamda, Belediyeye işi düşen herkes güler yüzle karşılanacak, Yasalara uygun olan her talep geciktirilmeksizin yerine getirilecek, talepte bir eksiklik var ise bu eksiklikler kendisine yazılı olarak bildirilecek, giderildiğinde işi derhal yapılacaktır. Yasalara uygun olmayan bir talep ise, hangi yasaya aykırı olduğu belirtilerek, vatandaşı bilgilendirerek, reddedilecektir.

Altyapısı hazırlandıktan sonra, Belediyenin alt katında oluşturulacak bir misafir ağırlama salonunda; Vatandaşlarımız çay- kahvelerini içerken Belediyedeki işleri, görevli personel tarafından, yukarıdaki ilkeler doğrultusunda görülecektir.

Belediyenin dijital dönüşümü sağlanarak, bir çok hizmetin, elektronik ortamda verilmesi sağlanacak ve hemşerilerimizin, Belediyeye gelmesine bile gerek kalmadan, bir çok işi kolayca halledilecektir.

VERİMLİ BELEDİYECİLİK

Bugün Belediyede, gereğinden fazla personel olduğu görüşü hakimdir. Biz buna katılmıyoruz, hatta 2027 yılına kadar personel sayımızı 400’ e çıkarmayı hedefliyoruz. Çünkü projelerimizi gerçekleştirirken bizim insana ihtiyacımız var.

Belediye personeli, belediye hizmetlerinin ve politikalarının hayata geçmesinde çok önemli işlevlere sahiptir. Bu nedenle belediyelerde nitelikli bir kamu hizmeti verilebilmesi için; VERİMLİ- LİYAKATLI bir belediye personel sistemi hayata geçirilecektir.

Bu doğrultuda mevcut personele eğitimler verilecek ve çalışmaları denetlenecektir.

Konusunda uzman kişilerden seçilecek her bir yeni personelimiz, ilkelerimiz doğrultusunda, Vatandaşa hizmet odaklı olarak, tüm mesaisini görevlerinin gereklerini yerine getirmek için harcayacak şekilde eğitilecek ve denetlenecektir.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK

Belediyecilik artık kapalı kapılar ardında yapılmayacak. Tüm hemşerilerimizin, Belediyenin iş ve işlemlerinden, mali durumundan haberdar olması sağlanacaktır.

Bu kapsamda hazırlanacak olan İnternet sitesinde, vatandaşların tüm meclis gündemini en az 7 gün öncesinden öğrenmesi ve gündemdeki konular hakkında fikir sunması imkanı sağlanacaktır. Biz bu şekilde, doğru yolda olup olmadığımızı görebileceğiz. Bu doğrultuda, yanlışlarımızı görebileceğiz, doğru olanları bulabileceğiz. Biz hemşerilerimizi, bize destek veren, yardımcı olan en önemli unsurlar görüyoruz.

İnternet sitesinde, Belediye meclis toplantılarının canlı olarak takip edebilmesi imkanı da sağlanacaktır.

KATILIMCI BELEDİYECİLİK

Bundan önce de seçimlerde Belediye Başkan adaylarının “ HALK MECLİSİ” gibi vaatleri vardı. Oysa bunun için ayrı bir meclise gerek yok. Mevzuatımızda zaten bu amaçla oluşturulmuş çok güzel bir sistem var. O da “ KENT KONSEYİ” dir.

Kent Konseyi verimli çalışabilirse, bir Belediyenin en güzel yardımcısı olur. Onun bir çok iş yükünü elinden alır. Üniversitelerin, sendikaların, Derneklerin, Vakıfların, Kooperatiflerin, Muhtarların, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin oluşturduğu Kent Konseyinin, Belediye Meclisine görüş bildirme yetkisi bulunmaktadır.

Tüm bu sivil toplum kuruluşları temsilcileri, görüş ve önerilerini Kent konseyinde dile getirdikten sonra, Kent Konseyi görüşü haline gelen karar, uygulanması amacıyla Belediye meclisine bildirilir. Belediye meclisi ise bu görüşleri ilk toplantısında değerlendirmeye almak zorundadır.

Bugüne dek, Belediye Başkanlarımız, Kent Konseylerini kendilerine hep bir ayak bağı olarak gördü ve etkisizleştirmeye çalıştı. Ben ise tam aksini düşünüyorum. Kent Konseyi ne kadar aktif olursa, beni o kadar doğru yönlendirir. Özellikle projelerimin hayata geçirilmesinde EN YAKINIMDAKİ YARDIMCIM , elim, kolum olacağına inanıyorum.

Bu amaçla da, GÖKÇEADA Kent Konseyine, bir çalışma ofisi, bir sekreterya ve ihtiyaçları doğrultusunda bir ödenek ayıracağıma söz veriyorum.

Ben Gökçeada’ yı tek başıma değil, HEP BİRLİKTE YÖNETMEK İSTİYORUM.

DÜRÜST VE ADİL BELEDİYECİLİK

Görevlerimi yerine getirirken, yandaşım diye hiç kimseyi kayırmayacağıma, muhalifim diye hiç kimseyi dışlamayacağıma, işi yasalara uygun olan herkesin yanında olacağıma ve işini kolaylaştıracağıma, yasalara ve ahlaka uygun olmayan her şeyin karşısında olacağıma, herkese eşit ve adil davranacağıma, SÖZ VERİRİM.

HİZMET ODAKLI BELEDİYECİLİK

Belediye Başkanlığım süresince, tüm zamanımı ve enerjimi “ GÖKÇEADA’ YA NASIL DAHA İYİ HİZMET EDERİM” anlayışı doğrultusunda kullanacağım.

5393 sayılı Belediye Kanununda bir Belediye’ nin neler yapması gerektiği sayılmış. Buna göre;

Herkes ikamet ettiği beldenin hemşehrisidir. Hemşehrilerin, belediye karar ve hizmetlerine katılma, belediye faaliyetleri hakkında bilgilenme ve belediye idaresinin yardımlarından yararlanma hakları vardır. Yardımların insan onurunu zedelemeyecek koşullarda sunulması zorunludur. Belediye, hemşehriler arasında sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi ve kültürel değerlerin korunması konusunda gerekli çalışmaları yapar. “ İmar, su ve kanalizasyon, ulaşım gibi kentsel alt yapı; coğrafî ve kent bilgi sistemleri; çevre ve çevre sağlığı, temizlik ve katı atık; zabıta, itfaiye, acil yardım, kurtarma ve ambulans; şehir içi trafik; defin ve mezarlıklar; ağaçlandırma, park ve yeşil alanlar; konut; kültür ve sanat, turizm ve tanıtım, gençlik ve spor orta ve yüksek öğrenim öğrenci sosyal hizmet ve yardım, nikâh, meslek ve beceri kazandırma; ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi hizmetlerini yapar veya yaptırır. … belediyeler mali durumları ve hizmet önceliklerini değerlendirerek kadınlar ve çocuklar için konukevleri açabilirler.[8][9] Devlete ait her derecedeki okul binalarının inşaatı ile bakım ve onarımını yapabilir veya yaptırabilir, her türlü araç, gereç ve malzeme ihtiyaçlarını karşılayabilir; sağlıkla ilgili her türlü tesisi açabilir ve işletebilir; mabetlerin yapımı, bakımı, onarımını yapabilir; kültür ve tabiat varlıkları ile tarihî dokunun ve kent tarihi bakımından önem taşıyan mekânların ve işlevlerinin korunmasını sağlayabilir; bu amaçla bakım ve onarımını yapabilir, korunması mümkün olmayanları aslına uygun olarak yeniden inşa edebilir; cemevlerinin yapım, bakım ve onarımını yapabilir. Gerektiğinde, sporu teşvik etmek amacıyla gençlere spor malzemesi verir, amatör spor kulüplerine ayni ve nakdî yardım yapar ve gerekli desteği sağlar, her türlü amatör spor karşılaşmaları düzenler, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilere, sporculara, teknik yöneticilere ve antrenörlere belediye meclisi kararıyla ödül verebilir. Gıda bankacılığı yapabilir. … içme, kullanma ve endüstri suyu sağlamak; atık su ve yağmur suyunun uzaklaştırılmasını sağlamak; bunlar için gerekli tesisleri kurmak, kurdurmak, işletmek ve işlettirmek; kaynak sularını işletmek veya işlettirmek. Toplu taşıma yapmak; bu amaçla otobüs, deniz ve su ulaşım araçları, tünel, raylı sistem dâhil her türlü toplu taşıma sistemlerini kurmak, kurdurmak, işletmek ve işlettirmek. Katı atıkların toplanması, taşınması, ayrıştırılması, geri kazanımı, ortadan kaldırılması ve depolanması ile ilgili bütün hizmetleri yapmak ve yaptırmak…

Belediyenin görevleri bunlar olduğuna göre, bu görevlerin yapılmasını sağlamak da BENİM ASLİ GÖREVİMDİR.

YASALARIN BANA YÜKLEDİĞİ BU GÖREVLERİ ELİMDEN GELDİĞİNCE, LAYIKIYLA YERİNE GETİRECEĞİME SÖZ VERİRİM…